Ota atooppinen ihottumasi haltuun

Mitä tarkoittaa atooppisen ihottuman hyvä hallinta? Mistä tiedät, onko atooppinen ihottumasi hallinnassa? Katso oheiselta videolta ihotautilääkäri Atte Kivisaaren tarina Jussista.

Author: Immunologia-tiimi | Date: 26 tammikuu 2021

atooppinen iho mies

Jussi on nelikymppinen mies, joka on sairastanut atooppista ihottumaa koko ikänsä. Vasta nyt Jussin atooppinen ihottuma on hyvässä hoitotasapainossa. Katso alta miksi!

Atooppinen ihottuma ei ole ainoastaan ihon pinnalla näkyvät ihottumaoireet. Atooppisen ihottuman taustalla vallitsee ihon pinnan alla jylläävä tulehdus, ns. tyypin 2 tulehdus, joka on tärkeää saada hallintaan tehokkaalla hoidolla. Atooppisella ihottumalla on ihottumaoireiden lisäksi iso vaikutus elämänlaatuun. Kutina voi haitata yöunta ja lisätä päiväaikaista väsymystä ja näin ollen aiheuttaa keskittymisvaikeuksia työelämässä tai koulussa. Lisäksi näkyvä ihottuma saattaa aiheuttaa erilaisuuden kokemuksia ja johtaa sosiaalisten tilanteiden välttämiseen. Erilaisuuden kokeminen myös voi alentaa itsetuntoa ja vaikuttaa haitallisesti minäkuvaan, tai vaikkapa kaverisuhteisiin.

Hyvä atooppisen ihottuman hoito on siis tärkeää. Ethän jää asian kanssa yksin, vaan ota atooppisen ihottuman vaikutukset arkeen ja sen hoito aktiivisesti puheeksi oman lääkärisi kanssa ja kysy tehokkaampia hoitovaihtoehtoja, kuten Jussi teki. Atooppisen ihottuman hallinta on Sinun käsissäsi.

Jaa kirjoitus

Uusin blogi

pudota veden pintaan

Astman ja atooppisen ihottuman yhteys

Astma ja atooppinen ihottuma – kaksi yleistä pitkäaikaissairautta, joilla ei ensisilmäyksellä ole mitään yhteistä.