Atooppisen ihottuman kontrolli – mistä on kyse?

Mitä atooppisen ihottuman hyvä hallinta tarkoittaa? Miten tiedät, onko sinun ihottumasi hallinnassa?

Author: Immunologiatiimi, Sanofi | Date: 6. lokakuuta 2023

Nainen venyttelee käsiään kohti taivasta auringonnousun aikaan

Atooppinen ihottuma on krooninen, mutta hoidettavissa oleva sairaus.

Sen oireet voivat olla hankalia ja vaikuttaa atooppista ihottumaa sairastavan elämään monin eri tavoin.

On tärkeää, että voit kontrolloida oman tautisi hallintaa. Ihottumaoireiden ja taudin hallinnan tarkistamiseen on olemassa testi nimeltä ADCT, jolla voit arvioida, onko atooppinen ihottumasi hyvässä hoitotasapainossa ja toisaalta miten atooppisen ihottuman oireet vaikuttavat elämääsi. Kun ihottumasi on hallinnassa, se ei vaikuta päivittäin mielialaasi, jaksamiseesi tai sosiaalisiin tilanteisiin.

Onko sinulla diagnosoitu ATOOPPINEN ihottuma?

Testaa atooppisen ihottuman oireesi (ADCT ja POEM-testi)

Kyselyn kuusi kysymystä kartoittavat ihottuman vaikutusta elämäsi eri osa-alueilla, ja auttavat lääkäriä tai sairaanhoitajaa ymmärtämään paremmin hoitotarpeitasi. Ota täytetty kysely mukaan seuraavalle vastaanottokäynnille tai täytä se yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa vastaanoton aikana.

Jokainen meistä voi saada atooppisen ihottuman hallintaan. Ethän jää asian kanssa yksin, vaan ota atooppisen ihottuman vaikutukset arkeen ja sen hoito aktiivisesti puheeksi oman lääkärisi kanssa ja kysy tehokkaampia hoitovaihtoehtoja. Atooppisen ihottuman hallinta on Sinun käsissäsi.

Terveisin,
Immunologiatiimi

MAT-FI-2300515-1.0 10/2023

Jaa sisältö

Uusin blogi

atooppinen iho mies

Ota atooppinen ihottumasi haltuun

Mitä tarkoittaa atooppisen ihottuman hyvä hallinta? Mistä tiedät, onko atooppinen ihottumasi hallinnassa? Katso oheiselta videolta ihotautilääkäri Atte Kivisaaren tarina Jussista.

Atooppinen ihottuma nuorella

Nuoren elämää ihon ehdoilla

Kevään tullessa ilma alkaa lämmetä ja samoin aurinkokin paistaa enemmän. Yleensä tässä vaiheessa vuotta ihoni alkaisi toipua pitkästä vaikeasta talvesta, mutta tänä vuonna atooppinen ihottumani on päättänyt koetella hermojani normaalia enemmän. Kutina on kova lähes päivittäin, eikä antihistamiinitkaan tunnu auttavan....

pudota veden pintaan

Astman ja atooppisen ihottuman yhteys

Astma ja atooppinen ihottuma – kaksi yleistä pitkäaikaissairautta, joilla ei ensisilmäyksellä ole mitään yhteistä.