On yli miljoona hyvää syytä ottaa influenssarokote - astma on yksi niistä

Author: Immunologia-tiimi | Date: 3 marraskuu 2021

naisen luonto

Yli miljoona suomalaista kuuluu johonkin influenssan riskiryhmään. Heillä on suurentunut riski vakavalle tautimuodolle. Joka vuosi keskimäärin noin 600 suomalaista kuolee influenssaan. 1 Astmaatikkojen osalta riskiryhmään kuuluvat potilaat, joiden tauti vaatii joko toistuvaa tai säännöllistä lääkitystä diagnosoidun astman hoitoon.

Astmaatikoilla on kohonnut riski joutua sairaalahoitoon influenssan takia. Astma on yleisin perussairaus lapsilla ja yksi yleisimmistä perussairauksista aikuisilla, jotka ovat joutuneet influenssan vuoksi sairaalahoitoon. Influenssa voi myös lisätä keuhkojen ja keuhkoputkien tulehdustilaa ja lisäksi influenssalla on yhteys astman pahenemisvaiheisiin.2

Mahdollisia astmaan liittyviä influenssan seurauksia tai jälkitauteja ovat:

  • astmakohtaukset
  • astman paheneminen
  • muut akuutit hengitystiesairaudet
  • keuhkokuume

Nyt on erityisen tärkeää huolehtia itsestämme ja toisistamme. Rokottautumalla voit suojautua influenssaa vastaan. Influenssarokotus on saatavilla maksutta riskiryhmään kuuluville oman terveyskeskuksen tai työterveyshuollon kautta.

Mikä on sinun syysi ottaa influenssarokote?
Lue lisää: www.influenssarokotus.fi

Lähdeviitteet:
1. THL: Influenssakausi Suomessa -seurantaraportti kaudelta 2014–2015. THL: Influenssakausi Suomessa -seurantaraportti kaudelta 2015–2016. THL: Influenssakausi Suomessa -seurantaraportti kaudelta 2016–2017. THL: Influenssakausi Suomessa -seurantaraportti kaudelta 2017–2018. THL: Influenssakausi Suomessa -seurantaraportti kaudelta 2018–2019.
2. 1. Centers for Disease Control and Prevention. Flu & People with Asthma. Saatavilla osoitteesta: https://www.cdc.gov/flu/highrisk/asthma.htm, viitattu 21.10.2021
MAT-FI-2101056

Sanofi Genzyme

Immunologia-tiimi

Tervehdys meiltä Sanofi Genzymen immunologiatiimistä!

Hienoa, kun olet löytänyt sivustolle!

Meillä on tiimissä toive, että mahdollisimman moni atooppista ihottumaa tai astmaa sairastava löytäisi sivustolta asioita, jotka auttavat arjessa eteenpäin. Olemme työstäneet sivustolle useita videoita ja blogikirjoituksia yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Toivottavasti pidät niistä.

Tiesithän myös, että sivustolta löytyy erilaisia testejä? Oirekyselyt, kuten POEM atooppista ihottumaa sairastaville ja GINA astmaatikoille voivat auttaa sinua saamaan lisätietoa sairaudestasi. Näiden testien tulokset sinun kannattaa ottaa puheeksi hoitavan lääkärisi kanssa. Oirekyselyiden lisäksi sivustolta löytyy lyhyitä visoja, joilla voit testata omaa tietämystäsi eri aihepiireistä.

Jaa kirjoitus

Uusin blogi

tulehdus pinnan alla

Tulehdus pinnan alla: astman ja atooppisen ihottuman salaisuus

Astma ja atooppinen ihottuma – kaksi yleistä pitkäaikaissairautta, joilla ei ensisilmäyksellä ole mitään yhteistä.